Naast pedicure ben ik Reflexzone Therapeute.
Wat is reflexzonetherapie?

Reflexzonetherapie is een natuurlijke behandelwijze.

Reflexzone therapie gaat er van uit dat op de handen en de voeten zones liggen die corresponderen met de organen, klieren en alle andere delen van het lichaam.

Hier maakt de therapeut gebruik van, om via druk en massage op deze zones. Zodanig dat het lichaam in staat gesteld wordt om het zelfgenezend vermogen aan te spreken. Het lichaam wordt weer in balans gebracht.

Voor wie?

Reflexzonetherapie is een veilige en natuurlijke behandelwijze. Iedereen kan reflexzonetherapie ontvangen. Baby’s en kleuters zijn er heel ontvankelijk voor en voor hen is de behandeling zeer effectief. Tijdens en na een zwangerschap is het een veilige en aanbevolen therapie, zowel voor moeder als kind.

Wanneer?

De therapie kan ingezet worden voor zowel acute klachten als chronische klachten. Reflexzonetherapie is een aanvulling op onder andere fysiotherapie en behandelingen in het reguliere medische circuit.

 


Behandeling

Wat is reflexzonetherapie?

  • een natuurlijke behandelwijze.
  • uitgaande van het principe dat het gehele lichaam wordt werspiegeld in andere delen van het lichaam.

‚ÄčNatuurlijke geneeswijze

  1. Eenheid van lichaam en geest- er is geen scheiding.
  2. Homeostase: het streven naar evenwichtige situatie
  3. Zelfgenezend vermogen van lichaam
  4. Holisme: de "hele" mens, zijn omgeving en ervaringen.
Voetreflex Massage

Oncologische voet

Ik heb mijn aantekening Oncologische Voet..

Omdat het heel belangrijk is dat er zorg en kennis is op het gebied van de oncologische voet. 

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Voet- en onderbeenmassage

Een heerlijke behandeling die ook tot doel heeft om de doorbloeding te verbeteren en om afvalstoffen te verwijderen. Een echte oppepper! De massage kan ook als aparte behandeling gegeven worden.

Voetreflexzone-massage

Punten in de voeten corresponderen met plaatsen in het lichaam. Door deze bijzondere massage ontspant het lichaam en kunnen blokkades worden verminderd.

Persoonlijke voetverzorging

Persoonlijke voetverzorging staat voor het heerlijk laten verwennen van uw voeten. Na een voetenbad en een peeling volgen de pakking en de massage. Dit is een puur verzorgende behandeling van de voeten. Zeer geschikt als cadeau!